Bananowe sushi z nutellą

Jest tłusta, kaloryczna, uzależniająca, niezbyt zdrowa, stosunkowo droga… A mimo wszystko od czasu do czasu warto po nią sięgnąć i choć odrobinę przypomnieć sobie czasy dzieciństwa i czekoladowego szaleństwa. Mowa oczywiście o kremie nutella. Smarujemy nią głównie naleśniki, chleb, ale możemy też posmarować nawet wytrawną tortillę.

Jest to przepis smaczny i owocowy.

 

Składniki na bananowe sushi

krem nutella
2 tortilla (im delikatniejsze tym lepsze)
2 banany

Przepis na bananowe sushi

Sprawa jest banalna. Tortillę smarujemy kremem nutella. Nakładamy go tyle, by przykrył ciasto. Na początek tortilli kładziemy banana i zwijamy go starannie.

Następnie wbijamy w niego wykałaczki i kroimy na porcje. Nasz słodkie sushi przechowujemy w lodówce góra jeden dzień, bowiem tortilla wysycha i staje się twarda.

Koszt: 5,50 zł jedna tortilla
Przygotowanie: maksymalnie 10 minut

Bananowe sushi
Wspaniały smak nutelli i banana
Bananowe sushi
Krem nutella rozpływa się w ustach
Bananowe sushi
Bananowe sushi

Jeden komentarz Dodaj swój

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *